Engelsk versjon
skygge
bord

LOGG Kajakk-Året 2011


I løpet av vinteren og våren har vi som vanlig fullført flere prosjekter og utbedringer.
Konsertscenen er utvidet og vi har fått lydtepper til hallen. Gangen ved omkledningsrommet er pusset opp og det er nå både tilgang til vaskemaskin, tørkeskap, tørketrommel og ekstra toalett.
Konferanserommet har fått permanent projektor og lydanlegg.

4. april 2011 startet Erik B. Jørgensen sin padleekspedisjon ”Skandinavien rundt i kajak”, hvor kysten av Norge, Sverige og Finland skal padles i kajakk. Fra den Russiske grense i nord til den Russiske grense mot Finland. Vi fulgte ham på bloggen og 15. mai tok han imot oss på flytebryggen, da vi selv kom hjem fra en padletur rundt Sør Herøy.

Erik er fra Danmark og titulerer seg som eventyrer, forfatter, foredragsholder og guide.
I 2010 padlet han Danmark rundt i kajakk - vinterstid, en tur på 49 dager med 1270 km, noe ingen har gjort før ham. Det, at det ble den verste vinter på 23 år i Danmark gjør det til en bragd. Hans bok “Danmark rundt i kajakk – Isvinteren 2009- 2010” utkom høsten 2011.
Det ble et par spennende dager med besøk av Erik og mye kajakksnakk her på Havnomaden før Erik padlet videre 17.mai til teltplass på Ylvingen. 26. september, etter å ha padlet 6220 km og 175 dager, kom han endelig i mål.

Du kan lese mer om Erik B. Jørgensens mange spennende eventyr på www.komud.dk
Sesongen startet med besøk fra friluftslinjen på Toppen Folkehøgskole 2-3 mai.

Søndag 8. mai får vi besøk av reiselivsfolk fra Vega i regi av «Bærekraftig reiseliv 2015» på inspirasjonstur på Helgeland. Det blir omvisning, foredrag og middag på Havnomaden.Søndag 22. mai drar vi selv ut på en ukes tur fra Havnomaden mot Nord, det er jo der eventyret venter! Sol, men temperaturer på vårlige 7 grader bringer ikke akkurat svetten frem på pannen. Vi kurser mot yttersiden av Vardøy, Herøys høyeste topp på 121m. Rundt toppen svever 8 havørn og 2 sitter opptatt på land. Da vi krysser inn for å spise lunsj ser vi at det på stranden ligger en død spekkhugger.
Vi fortsetter ut over mot vår favorittplass på Sildøy. Vinden spakner og i solen er det bra varmt. Nydelig kveld med flott solnedgang og sel, som svømmer forbi i lagunen.

Sildøy

Neste dag blåser det opp og havet skummer hvit over Seløyfjorden. Avreisen blir først på kvelden ved flo sjø med ½ meter bølger, sol og blå himmel. Padler langs Dønnalandet til nordsiden til en av våre favorittplasser.

Mange båter er ute på fiske og vi får en fantastisk solnedgang bak de karakteristiske Trænfjellen.

Været skifter på nytt og det blir landligge med liten kuling og regn, regn, regn. 

Da vi endelig forlater «paradiset» kurser vi mot Vandve og videre til Lille Åsvær.
Padler mot Åsvær fyr hvor vi inntar lunsjen på terrassen ved Åsvær gl. losstasjon med nydelig utsikt mot Lovund.


Den 2,5 time lange overfarten til Lovund er morsom med 1-2 meter havdønninger og strålende sol og vi finner en leirplass ved stranden på Hestvika. På hjemveien fra Lovund tester vi Trænaruten til Sandnessjøen. Vår egen hurtigbåt Thorolf frakter oss og kajakkene til Havnomadens brygga fredag 27. mai.

Før sesongstart er Husværs nye tilrettelagte og skiltede tursti ferdigstilt. Midtveis er det bord og benker med 360 graders panoramautsikt. Det har vært stor dugnadsånd på øya og turstien har vært flittig brukt av både lokalfolk og turister.


Fredag 17. og lørdag 18 juni åpnet Publiners årets sommertur på en helt spesiell måte.

Musikken er en hyllest til de smilende sider av livet; til stor fart over rom sjø, til kjærlighet og vin, fred, ro og sol midt på natta

I samarbeid med Havnomadens Kajakksenter ble det til ”Husvær i fest”, med visekveld, konserter og bryggedans.

«Husvær i fest» ble en uforglemmelig opplevelse for de nesten 300 musikk- og danseglade fremmøtte.

Den trolske sommernatten med 7 dansende «søstre», som speilet seg i havet med midnattssolen som en perfekt ramme om et arrangement som bare må gjentas neste år til samme tid. Velkommen igjen Publiners!

http://www.publiners.no


I uke 27 gjensyn med Erling og Sonja fra Stavanger, som var her første gang i 2007. Under oppholdet var Erling instruktør på Grunnkurs Hav 6. og 7. juli. Erling er de engelske kajakkpadleres kontakt person i Norge og for de som leser Ocean Padler er det Sonja, som strikker kajakkluer til blant annet Jeff Allen og Simon Willis.

Ashesh and Nekhvam
Havnomaden 23. juli 2011


Ashesh and Nekhvam
Nekhvam betyr på Newari “crazy about music” og startet opp som en blues trio i 1994. På “New Spirit Europe 2011” består bandet av Ashesh Dangol, vokalist/ gitar, Suraj Nima Sanghey Lama, bass gitar og Rajiv Tuladhar på trommer. www.nekhvam.com

Ashesh and NekhvamI det kulturelle møtet mellom det Nepalske bluesbandet , folket på Husvær og det lokale ungdomsbandet “the Øyerts” ved “Blues and Balance 2010”, ble vennskapsbånd etablert og kontakten opprettholdt gjennom vinteren. Sommeren 2011 ble det et ukelangt opphold på Husvær, før videre turne’ til England og Tyskland.Konserten lørdag 23. juli samlet mange musikkinteresserte folk. På grunn av tragedien på Utøy 22. juli ble det først en minnemarkering med stearinlys og Nekhvam spilte instrumentalnummeret «Sound for the Innocent» dedikert til hendelsen.

Ashesh and NekhvamAshesh and Nekhvam

I løpet av uken på Husvær ble bandet introdusert til fiske fra kai og fiskeskøyte. De lærte å sløye og tilberede fisk og spiste lever og rogn med en umettelig appetitt. Iført tørrdrakter hev de seg på vannet og det ble kajakkturer i nærområdet og besøk hos gode venner blant lokalbefolkningen. Gode middager både med norsk og nepalsk mat og ikke minst musikk –og kulturelle innslag på kvelden.

I uke 33 får vi besøk av Richard og Helen, et kajakkpar fra Edingbourgh, som har hilsener med fra både Ruth, Alice og James, tidligere gjester på Havnomaden. Koselig!

22. august får vi besøk av Anders Thygesen og vennen Bao Quoc på deres ekspedisjon «Norge på langs i kajakk « Anders Thygesen er opprinnelig dansk, bosatt i Norge siden 1992. Han startet opp Kajakkspesialisten www.kajakkspesialisten.no i 1996 og har siden da jobbet med bygging av tradisjonelle kajakker, grønlandsårer, undervisning i kajakkbygging, samt undervisning i kajakkteknikk. Alle kjenner vel Anders!

Anders, Tor og Bao Quoc startet i Grense Jakobselv 15. juli, alle 3 i hjemmebygde seildukskajakker «Baidarka». Tor måtte relativ tidlige legge inn årene pga senebetennelse.

Ashesh and NekhvamVed ankomsten til Havnomaden 22. august var padledistansen 1467 km totalt. Det ble et hyggelig gjensyn med Anders, som var her i fjor i forbindelse med «Blues and Balance» og selv om «huset» var fylt av folk er her alltid husvære til langturspadlere ☺

Inge, som Bao Quoc kalte for Husværs padledronning, fulgte dem til Skålvær, hvor de fortsatte den videre ferd sørover.Anders fortsatte alene fra Kristiansund. 26 september kom han endelig hjem etter å ha tilbakelagt en padledistanse på 3063 km på 73 dager.

Anders


Ashesh and NekhvamI september får Inge endelig sitt ønske oppfylt om gjensyn med ærfulgværet Lånan. Vi har faktisk ikke vært der siden bryllupsreisen i 2002. Det blir en dagstur på 35 km i nydelig vær, først til Sandvær og Sørvær før krysningen vestover mot de små firkanter som sees i horisonten.

I oktober blir det Grenlandstur på Bent. Det blir fine padleturer med Sigmund i Bambleskjærgården og i Stavanger guider Erling oss på en spennende kajakktur rundt i Stavanger by nærområde.

Kort oppsummert ennå en flott sesong med besøk av mange spennende kajakkfolk fra fjern og nær. Spennende konserter og gjensyn med tidligere gjester og kajakkpadlere.

Vi takker alle som har bidratt til et uforglemmelig 2011.

Velkommen til Havnomadens Kajakksenter både nye og tidligere gjester.

VelkommenHavnomadens Kajakksenter© - Kontakt: bent@havnomaden.no - Tel: + 47 90727161 - Foto: Bent Skauen & Ole Tolstad