Engelsk versjon
om oss

Havnomadens Kajakksenter det er oss ; Inge og Bent Skauen
Inge med danske røtter og Bent med bakgrunn fra Grenland traff hverandre gjennom felles interesse for havkajakkpadling. Vi padler i vakre, hjemmebygde stripskajakker og med grønlandsårer.
Padling er for oss en livsstil og med flere flotte langturer bak oss førte det oss til Helgeland.
Vi kom hit til Husvær i 2005 og har bosatt oss, etter vår mening, i verdens vakreste og varierte padleområde; Helgeland med hele Nordland som arena, et eventyrland for en kajakkpadler.
Senteret er vårt hjem og vår drøm. Her kan vi legge kajakkene på vannet rett utenfor døra og padle i alle retninger året rundt.
Vi har vært på turer rundt i Norge, Sverige og Danmark. Og til og med gitt ut en bok om våre opplevelser. "Åpen Horisont".
Gleden med å være ute i naturen med kajakk, er inspirasjonen for vårt Kajakksenter og er noe vi gjerne vil dele med andre.
Her har vi mulighet til å samle likesinnede med fasiliteter for overnatting, kajakkprat i puben, gi andre mulighet til å komme på vannet via kurs og kajakk utleie.
Og til og med et snekkerverksted hvor interesserte kan få innblikk i åre og kajakk bygging.

Vår visjon:
Vi ønsker å gi våre gjester en uforglemmelig opplevelse i Helgelands vakre skjærgård basert på økoturisme med minimal belastning av den sårbare naturen. Vi ønsker å bidra til økt kunnskap om kajakken, dens historie, padleteknikk og sikkerhet. Vi ønsker å formidle innsikt i den lokale kystkulturhistorien med respekt for det levende fiskevær Husvær, som vi er en del av. Vi ønsker å skape en særpreget møteplass for natur og kajakkinteresserte samt lokalbefolkningen og være en arena for å fremme respekten for miljøet som omgir oss.

Våre kunder:
Du som er vår gjest er opptatt av natur og miljø. Du er livsnyter og har en sunn og bærekraftig livstil.
Du ser mulighetene og friheten ved kajakkpadling. Du ønsker å treffe nye og spennende mennesker for gjensidig inspirasjon og kunnskap. Du søken freden og roen i Helgelands vakre natur.

Huset

ved bryggamorgenstemning

kajakker


kyst-kultur

Havnomadens Kajakksenter© - Kontakt: bent@havnomaden.no - Tel: + 47 90727161 - Foto: Bent Skauen & Ole Tolstad